Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Mikulásváró játszóház ovisoknak

2018. december 6-án intézményünkbe vártuk a leendő elsősöket, "Bocsoda" programunk első nyílt napjára. Vas-Kovács Sándorné és Nyárs Hajnalka tanítónők állították össze a találkozó részleteit , akik jövő szeptembertől kezdik az első osztályosok "terelgetését". 

A nyílt napon helyet kapott a mese, mely miről szólhatott volna, ha nem a nagyszakállú Télapóról. A kis ovisok ügyesen végezték a játékos feladatokat. Számlálgattak, találós kérdésekre adtak választ, utazást tettek az állatok világába, memóriájukat fejleszthették, játszhattak, kreatívkodtak, énekelhettek, hogy aztán mindenki örömére megérkezzen a gyerekek kedvence, a Télapó. Senki nem ment haza üres kézzel, hiszen a nagyszakállú, minden gyerek jó barátja. A jó hangulatú délután végén, mosolygós gyermekarcok távoztak az iskolából, némi útravaló mézes, fahéjas alma kíséretében.

Mikulásváró játszóház

Gárdonyi Tehetséggondozó Verseny

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg a Gárdonyi Tehetséggondozó Versenyt. Nagy örömünkre, meghívásunkra Ajkáról, Noszlopról, Csögléről, Kertáról, Tüskevárról, Nyirádról és Halimbáról is érkeztek versenyzők. A rendezvényt Mayer Gábor intézményvezető úr nyitotta meg. Ezt követően négy helyszínen zajlott a megmérettetés. A gyerekek több kategóriában mutathatták meg tehetségüket. Volt vers- és prózamondás, mesevetélkedő, ének-, valamint rajzverseny. A résztvevő gyerekek mindannyian nyertesek, hiszen a versenyre való készülődés közben rengeteget tanultak, fejlődtek. A rendezvény során mindannyian megmutathatták azt, amiben a legügyesebbek. Pihenésképpen kézműves foglalkozással és vendéglátással vártuk őket. A legsikeresebben szereplők gyémánt és arany minősítést, illetve jutalomkönyvet kaptak. Az eredményhirdetést a Devecseri Művelődési Házban tartottuk. A vendégek itt megtekinthették a pályaművekből készült kiállítást is. Reméljük mindenki jól érezte magát! Köszönjük a gyerekeknek a részvételt, a pedagógusoknak a felkészítő munkát, a zsűritagok munkáját! Külön köszönet kollégáinknak illetve a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársainak a sok segítségért!

Tehetséggondozó

Somló Környéki Mesemondó Találkozó

XXIV. alkalommal került megrendezésre Noszlopon a Somló Környéki Mesemondó Találkozó. Iskolánkat Erdélyi Dzsenna és Horvát Jázmin 2.a, Németh Hanna és Marczi Adrián 4.a, valamint Dávid Eszter 6.b osztályos tanulók képviselték. Felkészítőik Martonné Csom Adél, Nyárs Hajnalka és Horváth Csabáné Treiber Ildikó voltak. Az idei megmérettetésen is sikeresen szerepeltek. Gratulálunk!

Somló Környéki Mesemondó Találkozó

Eredmények:

1-3.
évfolyam: Erdélyi Dzsenna     Gyémánt minősítés
                        Horváth Jázmin      Ezüst minősítés
 
  4. évfolyam: Németh Hanna        Gyémánt minősítés
                       Marczi Adrián         Arany minősítés
5-8. évfolyam: Dávid Eszter
          Gyémánt minősítés
  GRATULÁLUNK!

Reanimációs bemutató

         A városi Egészségnapok keretében 2018. november 14-én „Tartsd életben!- Mit tegyünk, amíg a mentő megérkezik?” című reanimációs bemutatón vehettek részt iskolánk felső tagozatos tanulói. A bemutatón Sorok Ádám, a tüskevári mentőállomás mentőápolója mutatta be, hogyan kell egy esetleges balesetnél viselkedni a mentők hívásától az újraélesztésig. Az érdekes bemutató után a tanulók kérdéseket tehettek fel és kipróbálhatták az újraélesztés technikáját a bemutató bábun.

Reanimációs bemutató

Vörösmarty szavalóverseny

Ajkán került megrendezésre a Vörösmarty szavalóverseny. Iskolánk diákjai sikeresen szerepeltek a megmérettetésen. A 4.a osztályos Marczi Adrián különdíjat, Németh Hanna emléklapot kapott. Dávid Eszter 6.b osztályos tanuló pedig I. helyezést ért el.

A gyerekeket Nyárs Hajnalka és Horváth András Csabáné Treiber Ildikó készítette fel.

GRATULÁLUNK!

Vörösmarty szavalóverseny

Márton nap

Iskolánkban már hagyomány, hogy november 11-én Márton napi rendezvényt tartunk. A gyerekek számára változatos programokat kínáltunk. Felelevenítettük Szent Márton legendáját és a Márton napi néphagyományokat, libás versekkel, dalokkal, körjátékokkal ismerkedtünk meg. A diákok részt vehettek sorversenyeken, szellemi vetélkedőn és kézműves foglalkozáson. Közben libazsíros kenyeret ettünk. A nap zárásaként pedig az elkészített lámpásokkal felvonulhattak gyerekek és szüleik egyaránt.

Márton nap