Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Tanévzáró ünnepség és ballagás

Újabb sikeres tanévet zártunk. Elérkezett a ballagás és tanévzáró pillanata.  A Himnuszt Soós Krisztina köszöntője követte, mely után Almási Szofi, Cseh Dzsenifer, Inzsől Ivett, Nagy Laura és Nagy Zsófi  4. osztályos tanulók német nyelven üdvözölték külföldi vendégeinket. Ezután Bognár Dávid 5.a osztályos diák  mondott verset, majd Dr. Fodor János plébános osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. A ballagás a 8. b osztályos Oszkó Zsófi, Németh Nóra, Csipszer Fanni, Réfi Hanna versével, és Mergl Zsófia búcsúbeszédével folytatódott. A ballagókat Boldizsár Bíborka 7.b osztályos tanuló búcsúztatta. A 8. osztályosok közül Mergl Zsófia Nívódíjat, Csipszer Fanni pedig Gárdonyi-díjat kapott iskolánkban nyújtott kiváló teljesítményéért. Mayer Gábor intézményvezető búcsút vett a ballagóktól, majd  Kalányos Mária 6.a osztályos tanuló búcsúdala közben a végzősök elengedték léggömbjeiket. A Vöröskereszt képviselői ajándékokkal búcsúztak a ballagóktól. Ezután Mayer Gábor igazgató úr megtartotta tanévzáró beszédét, melyet Orbán Bianka 4.a osztályos tanuló szavalata követett. Ezt követően iskolánk kiemelkedően teljesítő tanulói oklevelet és könyvjutalmat vehettek át. A Számítástechnika Oktatásért- Tehetségek Támogatásáért Közhasznú Alapítvány ösztöndíjainak átadására is sor került azon 4. osztályos és felső tagozatos tanulók számára, akik kitűnő vagy jeles eredményt értek el. Ezután intézményvezetőnk Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át Magvasné Gál Ilona nyugdíjas, illetve Bajók Józsefné, Trombitás Veronika és Bíró Jenő nyugdíjba vonuló pedagógusok részére, majd köszöntötte iskolánk további nyugdíjba vonuló dolgozóit is. Mayer Gábor intézményvezető köszönetet mondott az eisenstadti Soroptimist nemzetközi szervezet képviseletében érkezett vendégeinknek: Eva-Maria von Henneberg asszonynak és Herbert Welebil úrnak, az iskolánknak évek óta nyújtott támogatásért. Ezután Boldizsár Bíborka 7.b osztályos diák hangszeres játékát hallhattuk, majd Ihászné Szabó Katalin, a Devecseri Zeneiskola vezetője mondta el a tudnivalókat. Mayer Gábor záró szavai után a Szózat hangjai csendültek fel, majd minden osztály visszavonult tantermébe, ahol átvehették  egész éves munkájukért járó bizonyítványt. Minden tanulónak és pedagógusnak jó pihenést, tartalmas kikapcsolódást kívánunk a nyári szünetre!

Tanévzáró

Kölyökatlétika

Az alsó tagozatos gyerekeknek idén másodszor rendeztünk kölyökatlétika versenyt. A kölyökatlétika olyan versenyforma, ami kimondottan 6-12 éves gyerekek számára készült. A tanulók koordinációs, mozgástanulási képességének fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, atlétikus mozgásformák segítségével. Élményközpontú, változatos gyakorlatokat, változatos eszközökkel végeztet. Fejlesztő hatása nem csak a mozgásfejlődésben, hanem a kombinatív gondolkodásban is érzékelhető, ezáltal támogatja a tanulási képességet is. Tanítványaink körében nagy sikere volt ennek a versenynek. Szívesen, vidáman végezték a gyakorlatokat. Minden csoport nagyon ügyesen szerepelt!

Kölyökatlétika

 

Gyereknap

Iskolánkban május 26-án, pénteken gyermeknapi rendezvényt tartottunk. Az alsó tagozatosok  az Emlékparkban töltötték a délelőttöt, ahol akadályversenyen vettek részt. Változatos feladatok elé állítottuk a kicsiket: volt szókitaláló, pohárfújás, célbadobás, zsákbamacska, titkosírás, rókavadászat, labdakígyó, labdaszállítás kanállal illetve spatulával. A Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából légvár és csillámtetoválás is várta a gyerekeket. Az 1-2. évfolyamon a 2.a osztály, a 3-4. évfolyamon pedig a 4.a osztály nyerte meg az akadályversenyt. Gratulálunk!  A felső tagozatosok szintén akadályversenyen vettek részt. A Rendőrség munkatársai kerékpáros ügyességi versenyt szerveztek a gyerekeknek; ezen kívül KRESZ-kérdésekre kellett válaszolni a játékosoknak. Komoly kihívást jelentett az a helyszín, ahol divattervezőként babákat öltöztethettek fel a nebulók. A zsákban futás, a kesztyűs kézzel való gyöngyválogatás, a túlságosan könnyű labdával való célba dobás, a pálcikás pakolás nem kis feladat elé állították a vállalkozó szellemű gyerekeket. Nemcsak a testüket mozgathatták meg a felsősök, hanem furfangos feladványokkal az elméjüket is tornáztatták: „csacsipacsizhattak” és eszperente nyelven cseveghettek, felelhettek. Nagy élmény volt a diákoknak, hogy (versenyen kívül) kipróbálhattak különböző fából, illetve fémből készült logikai játékokat. Az iskolai szülői szervezet által finanszírozott, gyermeknapra készült ajándékokat is birtokba vehették a pergolában önfeledten szórakozó tanulók. Végül a Vöröskereszt drogprevencióval foglalkozó szakemberével találkoztak az érdeklődök, tőle kérdezhettek, vele beszélgethettek.  Az akadályversenyt követő tízórai után három helyszínen folytatódott a program. Következett a hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő kézilabda és foci villámtorna. A párhuzamos osztályok mérték össze erejüket ebben a „tusában”. Új programelem volt idén a számháború, melynek szabályaival most megismerkedő gyerekek hatalmas lendülettel vetették magukat a játékba. A piros számot viselő védők és a feketét hordó támadók vidám harsogásától volt hangos a várkert. Színesítette a rendezvényt a Veszprém megyei Toborzó Iroda „kitelepülése”: hivatásos katonái segítségével a diákok betekintést nyertek a Honvédség életébe. Pl. megcsodálhatták a bemutatott fegyvereket; magukra felölthették a rendelkezésükre bocsátott ruházatot, sisakot. Az alsós és felsős tanulók erejüket, valamint ügyességüket is próbára tehették azon az akadálypályán, melyet kifejezetten számukra állítottak össze.  A nap zárásaként a Debreceni Triál Klub extrém kerékpáros bemutatóját tekinthették meg kicsik és nagyok egyaránt. Remekül sikerült rendezvénynek lehettünk részesei. Köszönjük szépen mindenkinek a támogatást, együttműködést!

Gyereknap

                                                      KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

A Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI ezúton fejezi ki köszönetét az alábbi szervezeteknek, intézményeknek a Gyereknap megrendezéséhez nyújtott segítségért:

- Szülői Szervezet /logikai játszóház bérlése

- Devecseri Rendőrőrs / kerékpáros ügyességi verseny rendezése

- Vöröskereszt / felvilágosító előadás

- Máltai Szeretetszolgálat / légvár, arcfestés

- Devecser Város Önkormányzata /anyagi támogatás

- Devecseri Városi könyvtár és Művelődési Ház / Triál kerékpáros ügyességi bemutató

- Toborzó Iroda /katonai bemutató

- Soptimirist Szervezet  Ausztria /anyagi támogatás a jutalmazáshoz