Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Fekete István prózamondó és szépolvasó verseny

2019. január 22-én Ajkán, a Fekete István prózamondó és szépolvasó versenyen iskolánkat hárman képviselték: Orbán Bianka és Szalai Emília 6.a, illetve Dávid Eszter 6.b osztályos tanuló.

Valamennyien csinosan, testben és lélekben felkészülve álltak pódiumra. A népes mezőnyben tisztesen helytálltak. A zsűri dicsérte szövegválasztásukat, szép beszédüket, jó előadókészségüket.

A nívós megmérettetést az 5-6. osztályos kategóriában Dávid Eszter nyerte, nagy örömünkre!

A versenyzők felkészítő tanára Horváth A. Csabáné Treiber Ildikó volt.

GRATULÁLUNK!

Fekete István prózamondó

Fekete István prózamondó és szépolvasó verseny

2019. január 22-én Ajkán, a Fekete István prózamondó és szépolvasó versenyen iskolánkat hárman képviselték: Orbán Bianka és Szalai Emília 6.a, illetve Dávid Eszter 6.b osztályos tanuló.

Valamennyien csinosan, testben és lélekben felkészülve álltak pódiumra. A népes mezőnyben tisztesen helytálltak. A zsűri dicsérte szövegválasztásukat, szép beszédüket, jó előadókészségüket.

A nívós megmérettetést az 5-6. osztályos kategóriában Dávid Eszter nyerte, nagy örömünkre!

A versenyzők felkészítő tanára Horváth A. Csabáné Treiber Ildikó volt.

GRATULÁLUNK!

Fekete István prózamondó

Úszásoktatás

Iskolánk 6. évfolyamos tanulói a törvényi előírásoknak megfelelően, a fenntartó finanszírozásával úszásoktatáson vettek részt. A diákok kilenc alkalommal 18 órán kaptak lehetőséget, hogy úszástechnikájukat tovább fejleszthessék. Ezek az órák nagyon jó lehetőséget nyújtottak arra, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék az úszást, mint sportot.

Úszásoktatás

Szülő - suli program: Anyanyelvi vetélkedő

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

E naphoz kapcsolódva tartottuk meg vetélkedőnket a programba bevont tanulók között.

5 csoportban versenyeztek a tanulók, mindegyik csoportban vettek részt 5. 6. 7. 8. osztályos tanulók is, hiszen a kérdéseket úgy állítottuk össze, hogy minden korcsoport számára legyenek feladatok.

A zenei feladványok, a betűrejtvények, az események sorrendbe állítása, a műveltségi totó, az igaz-hamis állítások megoldása után meghallgattuk a Himnuszt, majd következett az eredményhirdetés. Minden csoport oklevelet és minden tanuló jutalmat kapott.

Jó hangulatban versenyeztek a tanulók, sok új ismeretet szereztek.

Szülő-suli 2.

Szülő - suli program

Az EFOP-3.11.1-17-2017-00027 projekt keretében 2018. december 13-án délután a felső tagozaton tervezett kézműves foglalkozás során a tanulók ajándéktárgyakat készíthettek szeretteiknek. Az alábbi lehetőségek közül választhattak:

  • Karácsonyfa készítése papírból vágás és hajtogatás technikájával
  • Karácsonyfadísz készítése tobozból
  • Karácsonyi képeslap készítése ragasztással
  • Karácsonyfa készítése parafadugóból festéssel, ragasztással

A jó hangulatú 50 fővel zajló délután folyamán a gyerekek többféle tevékenységet kipróbáltak. A technikák bemutatása után többen önállóan, néhányan segítség igénybevételével dolgoztak. A szülők, hozzátartozók is örömmel tevékenykedtek. Különösen a parafadugóból ragasztható karácsonyfát készítették sokan. Nagy zsáknyi dugó fogyott el, melynek 2 oldalát előzőleg befestettük.

A foglalkozás közben karácsonyi dalokat hallgattunk. A hozzátartozóknak lehetőségük volt beszélgetni a mentorokkal, többen érdeklődtek gyermekük előrehaladása felől.

Nagy sikere volt a diós és mákos bejglinek, a pogácsának és finom narancsos teának.

Szülő-suli

Történelmi kirándulás az ókori Savariában

2018. december 14-én történelmi témájú jutalomkiránduláson vehettek részt iskolánk 6. évfolyamos hallgatói közül azok, akik az ünnepi műsorokban, a Ki miben tudós vetélkedőn, történelmi versenyeken szerepeltek.

A történelmi „időutazás” során mintegy kétezer évet visszarepülve az egyiptomi eredetű Isis istennő templomában, az Iseumban, a római kori vallási életével, Savaria római eredetű régészeti leleteivel ismerkedhettek meg a tanulók.

A délutáni órákban Savaria ókori romjain sétálhattak a fő téri OTP alatt, melyet nemcsak élőben láthattak, hanem az OTP épületében „felülről” is megcsodálhattak az üvegpadlón keresztül.

Az ókori utazások közötti időben a szombathelyi Zsinagógában lévő kiállítás tekinthették meg a gyerekek.

Az egész napos kirándulás alkalmával rengeteg új ismerettel, élménnyel gazdagodva térhettek haza. Reméljük ezzel a kirándulással további kedvet kaptak tanulóink a történelmi sétákra.

Savaria

Az alsó tagozatosok karácsonyi műsora

Hamarosan megérkezik a Karácsony. Ilyenkor az alsó tagozatos gyerekek ünnepi műsorral kedveskednek családtagjaiknak, meghívott vendégeinknek. Heszné Soós Krisztina köszöntője után Nyárs Hajnalka intézményvezető helyettes ünnepi beszédében beszélt a Karácsony, a szeretet jelentőségéről. A műsorszámokat az Angyalbaba című mesével foglalta megható keretbe a 4.a osztály. Elsőként az 1.a verses, táncos, telet idéző produkciója, majd az 1.b tánca következett rénszarvasokkal és Mikulással. A harmadikos tanulók gyertyás táncukkal örvendeztették meg a vendégeket, majd Dávid Eszter elénekelte a Csendes éj című dalt. A folytatásban a 2.a és 2.b osztályos gyerekek vidám hóesést varázsoltak elénk, majd a 4.a mutatta be pásztorjátékát. A hangulatot fokozta a 4.b osztály angyalfiúinak és Mikuláslányainak táncversenye, majd zárásként a Mazsorett csoport karácsonyi koreográfiáját tekinthette meg a kedves közönség.

Köszönjük vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket! Szeretnénk köszönetet mondani a résztvevő gyerekeknek, felkészítő pedagógusoknak, a rendezvény lebonyolításában segítő pedagógusoknak. Külön köszönjük a segítséget a Művelődési Ház dolgozóinak, a szülőknek és segítőknek, akik aktív részvételükkel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Alsós karácsonyi műsor