Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Gárdonyi Tehetséggondozó Verseny

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg a Gárdonyi Tehetséggondozó Versenyt. Nagy örömünkre, meghívásunkra Ajkáról, Noszlopról, Csögléről, Kertáról, Tüskevárról, Nyirádról és Halimbáról is érkeztek versenyzők. A rendezvényt Mayer Gábor intézményvezető úr nyitotta meg. Ezt követően négy helyszínen zajlott a megmérettetés. A gyerekek több kategóriában mutathatták meg tehetségüket. Volt vers- és prózamondás, mesevetélkedő, ének-, valamint rajzverseny. A résztvevő gyerekek mindannyian nyertesek, hiszen a versenyre való készülődés közben rengeteget tanultak, fejlődtek. A rendezvény során mindannyian megmutathatták azt, amiben a legügyesebbek. Pihenésképpen kézműves foglalkozással és vendéglátással vártuk őket. A legsikeresebben szereplők gyémánt és arany minősítést, illetve jutalomkönyvet kaptak. Az eredményhirdetést a Devecseri Művelődési Házban tartottuk. A vendégek itt megtekinthették a pályaművekből készült kiállítást is. Reméljük mindenki jól érezte magát! Köszönjük a gyerekeknek a részvételt, a pedagógusoknak a felkészítő munkát, a zsűritagok munkáját! Külön köszönet kollégáinknak illetve a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársainak a sok segítségért!

Tehetséggondozó

Reanimációs bemutató

         A városi Egészségnapok keretében 2018. november 14-én „Tartsd életben!- Mit tegyünk, amíg a mentő megérkezik?” című reanimációs bemutatón vehettek részt iskolánk felső tagozatos tanulói. A bemutatón Sorok Ádám, a tüskevári mentőállomás mentőápolója mutatta be, hogyan kell egy esetleges balesetnél viselkedni a mentők hívásától az újraélesztésig. Az érdekes bemutató után a tanulók kérdéseket tehettek fel és kipróbálhatták az újraélesztés technikáját a bemutató bábun.

Reanimációs bemutató

Gárdonyi nap

A hagyományok szerint idén is ünnepséggel kezdődött a Gárdonyi nap. Elsőként a 6.b osztály műsorát hallgathatta meg a közönség, majd a Gárdonyi szobor, és az emléktábla megkoszorúzása következett. Ezután a 8. osztályosok a Gárdonyi jelvény feltűzésével jelképesen igazi iskolásokká avatták a kis elsősöket. Végül Mayer Gábor igazgató úr tantestületünk új tagjait üdvözölte, s feltűzte nekik a Gárdonyi jelvényt.

Az ünnepség után projektnapot tartottunk.

Az alsó tagozaton a gyerekekhez közel álló témát kerestünk, az állatok világnapja jegyében tartottunk foglalkozásokat. Minden osztály kiválasztott egy állatot, amellyel kapcsolatban verseket, dalokat, szövegeket ismerhettek meg, s természetesen alkotások is készültek.

A felső tagozatosok Gárdonyi vetélkedőn vettek részt, melyek több helyszínen zajlottak. A feladatok Gárdonyi Géza életéhez, munkásságához kapcsolódtak.

Ezt követően a Meggyeserdő állatvilágáról tartott érdekes előadást Molnár András Kadocsa.

A délután már az egészséges életmód jegyében telt. Alsó tagozaton Jáger Csilla védőnő a helyes fogápolás rejtelmeibe vezette be a kicsiket. Felsőben Gaál Edit, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője tartott előadást az egészségtudatos táplálkozásról. A nap megkoronázásaként diákjaink gyümölcssalátát készítettek.

A gyerekek számára szórakoztató, egyben tanulságos volt a projektnap.

Gárdonyi nap

Márton nap

Iskolánkban már hagyomány, hogy november 11-én Márton napi rendezvényt tartunk. A gyerekek számára változatos programokat kínáltunk. Felelevenítettük Szent Márton legendáját és a Márton napi néphagyományokat, libás versekkel, dalokkal, körjátékokkal ismerkedtünk meg. A diákok részt vehettek sorversenyeken, szellemi vetélkedőn és kézműves foglalkozáson. Közben libazsíros kenyeret ettünk. A nap zárásaként pedig az elkészített lámpásokkal felvonulhattak gyerekek és szüleik egyaránt.

Márton nap

Október 23. Megemlékezés

Az 1956. október 23-ai forradalomra emlékeztünk a Devecseri Városi Művelődési Házban. A Himnusz elhangzása után Czeidli József tanár úr köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután Szabó Adrienn tanárnő rendezésében a 6.a, 8.a, 8.b, és Dávid Eszter 6.b osztályos tanulók Emlékeim ’56-ból című előadásukkal elevenítették fel a történelmi eseményeket. Az ünnepséget a Szózat zárta.

Október 23.

Történelmi vetélkedő

2018. november 8-án a tósoki Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában „Üdv Rád és házad népére” címmel megrendezett városi történelemi vetélkedőn Bukovics Áron, Páhi Benjamin, Vas-Kovács Sándor (6. a osztályos tanulók) képviselték iskolánkat. A 6-8. évfolyamosoknak meghirdetett, tósoki templom történetét, a barokk építészettörténetet, templomépítészetet, zenetörténetet felölelő színvonalas versenyen csapatunk a negyedik helyen végzett. Gratulálunk csapatunknak az elért eredményhez!

Történelmi vetélkedő

Az Arany-busz Devecserben

A Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó tárlata 2017-ben indult útjára, hogy a 200 évvel ezelőtt született Arany János életművét bemutassa az érdeklődőknek. 2018-ban is folytatja útját, így idén a legkisebb vidéki településekre és a Kárpát-medence legtávolabbi magyarok lakta területeire is eljut. A mai napon Devecserbe is megérkezett mindenki örömére, hiszen a mozgó tárlat a 200 évvel ezelőtt született Arany János életművét, életét és költészetét irodalmi szövegek, képek, relikvia-másolatok, hang- és filmfelvételek, valamint digitális eszközök segítségével mutatja be. Így a gyerekek is más megközelítésből bővíthették ismereteiket. Köszönjük szépen a szervezőknek, hogy részesei lehettünk ennek a remek kezdeményezésnek!

Arany-busz