Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Fenntarthatósági témahét

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

A Fenntarthatósági Témahét 2020. október 5–9. között került megrendezésre, melynek kiemelt témái az ENERGIA, a KLÍMAVÁLTOZÁS és az EGÉSZSÉGNEVELÉSvoltak. Mindegyik témával foglalkoztunk a héten. Alsó és felső tagozaton is több napon keresztül minden osztály különféle feladatokat végzett, ezzel bővítve ismereteiket e fontos témákban.

Fenntarthatósági témahét

Szeretlek Devecser! rajzpályázat

Devecser Város Önkormányzata és a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház a 2010. évi vörösiszap – katasztrófa 10. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdetett Szeretlek Devecser! címmel. Az I.helyezést Ferenczi Brendon 2.a osztályos tanuló érdemelte ki remek alkotásával. Ő az emlékműsoron, a II.helyezett Orsós Máté János, Rákóczi Rajmund, valamint a III. helyezett Kurucz László 4.a osztályos diákok az iskolában vehették át jutalmukat.

GRATULÁLUNK!

Szeretlek Devecser!

Évnyitó tájékoztatás

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

 

Szeptember 1-én (kedd) megkezdődik az új tanév. Ahogy a sajtóból értesülhetett mindenki, normál tanrend szerint.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel szeretnék néhány fontos tudnivalót megosztani a szülőkkel és a gyerekekkel egyaránt.

  1. A szülők csak az iskola bejárati ajtajáig kísérhetik gyermekeiket, ott az ügyeletes pedagógus fogja őket fogadni. Délután szintén a bejáratnál várakozhatnak a szülők, az iskola épületébe nem szabad bemenni!
  2. Az iskola területén kizárólag az intézmény dolgozói tartózkodhatnak, ettől eltérni kizárólag intézményvezetői engedéllyel lehet.
  3. Tankönyvosztás az első napon lesz, ekkor kapják meg a diákok az órarendet is.
  4. Felhívom a szülők figyelmét, hogy a tömegközlekedési eszközökön (busz, vonat) kötelező a maszk viselése, tehát beszerzéséről mindenkinek gondoskodni kell. Az intézmény területén a diákok számára nem kötelező a maszk használata.
  5. Amennyiben lehetséges, a szülők lássák el gyermekeiket egyéni kézfertőtlenítővel. Fertőtlenítő szert az iskola is biztosít, több helyre kirakva.
  6. Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanulók látogathatják. Kérjük a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi ellátásáról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés áll fenn!
  7. Kérem a szülőket, hogy az iskolával történő kapcsolattartásra elsősorban elektronikus (e-mail, KRÉTA) kapcsolattartást használják.
  8. Az egyéb szabályokat az osztályfőnökök fogják ismertetni a diákokkal az első tanítási napokon.

Együttműködésüket előre is megköszönve:

Tisztelettel:

Mayer Gábor
       intézményvezető

"Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési verseny

A „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő verseny megyei döntőjén Dávid Eszter, iskolánk 8.b osztályos tanulója, szólóének kategóriában idén is bizonyította tehetségét. Produkcióját a szakértő zsűri kiemelt arany minősítéssel díjazta, jutalmul oklevelet és könyvutalványt kapott. Köszönjük Szabó Zsuzsannának a felkészítő munkáját! Gratulálunk a szép eredményhez!

Népdalverseny

Tanévkezdés

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy iskolánkban ebben a tanévben hagyományos évnyitó ünnepély nem lesz.

A tanévnyitót az első tanítási napon, szeptember 1-jén 8 órakor osztálykeretben tartjuk meg, betartva a szükséges előírásokat. (maszk használata egyéni)

Ünnepi ruha nem szükséges.

Tankönyvosztás szintén az első tanítási napon történik.

A rendkívüli helyzetre tekintettel kérjük a Szülőket, hogy gyermekeiket csak az iskola bejáratáig kísérjék!

A gyerekeket alsó tagozaton a tanító nénik fogadják, segítségükre lesznek.

A tanévkezdéssel kapcsolatos részletes információkat az osztályfőnökök juttatják el Önökhöz.

Köszönjük megértésüket!

Megkezdődött az iskola

A Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI falai között szeptember 1-jén kezdetét vette a 2020-21-es tanév. A járványügyi helyzet miatt mindenki várta, hogy újra visszaálljon a megszokott napirend, hogy a diákok és a pedagógusok hétköznapi rutinnal tehessék a dolgukat. Hagyományos tanévnyitó ünnepélyt a kialakult helyzet miatt nem tartottunk, az osztályfőnökök osztálykeretben indították a tanévet. Külön köszöntöttük intézményünkben a legkisebbeket, akik idén először lépték át az iskola küszöbét. Devecser Város Önkormányzata ajándékkal kívánt sok sikert az első évfolyam diákjainak. Idén a Pápai Tankerületi Központ az RSZTOP - 2.1.1. pályázat keretében tanszercsomagot biztosított rászoruló tanulóink részére, biztosítva ezzel az esélyegyenlőséget. Köszönjük a támogatást és az ajándékokat! Kívánunk mindenkinek sikeres tanévet!

Megkezdődött az iskola