Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

"Színes szárnyak" kézműves foglalkozások

A pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum az EFOP 3.3.2-16. számú Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért felhívásra benyújtott, KULTÚR-SZÍNKÖR címmel nyertes pályázatának keretében iskolánk alsó és felső tagozatos tanulói több alkalommal vehettek részt múzeumpedagógusok vezetésével a "Színes szárnyak" elnevezésű kézműves foglalkozáson, ahol megismerkedhettek az agyag sajátosságaival, a mintázás lehetőségeivel, átélhették a művészet nyújtotta élményt.

Kézműves foglalkozások

"Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési verseny döntő

A „Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklési verseny országos döntőjébe szólóének kategóriában bejutott Dávid Eszter, iskolánk 5.b osztályos tanulója. Ezen a komoly megmérettetésen is kiemelkedően szerepelt. Produkcióját ezüst minősítéssel díjazta a szakértő zsűri. GRATULÁLUNK!

döntő

VIII. Forgórózsa Fesztivál

2018. május 11-13. között rendezték meg Tatabányán a VIII. Forgórózsa Fesztivált azzal a céllal, hogy a Kárpát-medencében élő magyarság archaikus népi kultúráját bemutassa. Idén az őrkői roma táncosok és a Galga mentéről bagi hagyományőrzők kaptak lehetőséget arra, hogy a nézőközönséggel megismertessék tradícióikat, népviseletüket, népművészetüket.

A találkozó része minden esztendőben a Népművészeti Ki-Mit-Tud?, melyre az indulók népmese-, népdal-, népzene- és szólótánc-produkciókkal nevezhetnek. Iskolánkat e nemes vetélkedőn ebben az esztendőben három 5.b osztályos tanuló képviselte, akik a neves zsűri és a nagyszámú érdeklődő előtt kiemelkedően szerepeltek.

Dávid Eszter remek énekléssel méltán ért el arany minősítést. Bakos Réka népdal, Bakos Noémi népmese kategóriában bronz minősítést kapott.

GRATULÁLUNK!

Forgórózsa Fesztivál

Gárdonyi gála

Idén már második alkalommal tavasszal rendeztük meg a Gárdonyi gálát, melyre mindannyian lelkesen készülünk, hiszen ez a rendezvény jelzi, hogy hamarosan vége a tanévnek. Heszné Soós Krisztina köszöntése után Dávid Eszter 5.b osztályos tanuló népdalcsokorral kezdte a műsort, majd az Élő Forrás Művészeti Iskola devecseri néptánccsoportjának koreográfiáját tekinthettük meg. Ezt követően a 4.a osztályos tanulók jelenetükben kamaszkori gondjaikat osztották meg a közönséggel, majd a 2. osztályosok fergeteges twistjükkel fokozták a hangulatot. Iskolánk legkisebbjei már izgalommal várták, hogy előadhassák produkciójukat. Az 1.a osztály kisdiákjai a jól ismert kacsatáncot elevenítették fel, őket az 1.b osztályos gyerekek követték, akik kócos kis ördögökként vidáman ropták a táncot. Komolyzenei blokkunkban 5.b osztályos tanulók következtek. Dávid Eszter és Almási Szofi, illetve Bakos Noémi és Bakos Petra hangszeres duetteket adtak elő, Bakos Réka pedig fuvolajátékával varázsolta el vendégeket. Őket a 3.b színes esernyőtánca követte, majd a 3.a osztály „Kincs, ami nincs” című jelenetén kacaghatott a közönség. Műsorunkat a 4.b lepeltánca zárta, mellyel búcsút vettek az alsó tagozattól. Ebben az évben is változatos, vidám, kreatív produkciókat tekinthettünk meg. Köszönjük Ihászné Szabó Katalin, Szabó Sándor és nem utolsó sorban a tanító nénik felkészítő munkáját, a gyerekek kitartását és lelkesedését, valamint a szülők segítő hozzáállását!

Gárdonyi gála

Tavaszi osztálykirándulás

Iskolánk 3.a és 7.a osztálya május 14. és 16. között közös tavaszi osztálykiránduláson vett részt Zánkán. Az Erzsébet-táborban csodás környezetben élvezhették a táborhely szolgáltatásait, számos program közül választhattak, hogy életre szóló, közös élményeket szerezzenek.

Tavaszi osztálykirándulás

Járási prózamondó verseny

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola hagyományai közé tartozik a járási prózamondó verseny megszervezése. Az idei megmérettetésre a város és a környező települések iskoláiból is érkeztek versenyzők. Intézményünket Almási Szofi és Dávid Eszter 5. b osztályos tanulók képviselték. Mindketten kiemelkedően teljesítettek, de Eszternek az előkelő I. helyezést is sikerült megszereznie. Felkészítőjük Horváth Csabáné Treiber Ildikó volt.

GRATULÁLUNK!

Prózamondó verseny