Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Papírgyűjtés

Iskolánkban papírgyűjtést szerveztünk. Az alsós és felsős osztályok külön versenyeztek. Alsó tagozaton a versenyt az 1.a osztály nyerte. Második  helyezett a 3.a, harmadik  helyezett a 4.b osztály lett. Felső tagozaton a 7.a osztály hatalmas mennyiségű papírt gyűjtött, ezért ők különdíjat kaptak. A versenyt az 5.b osztály nyerte. Köszönjük a szülőknek a támogatást! Gratulálunk mindenkinek!

Papírgyűjtés

Arany János emlékhét

A felső tagozatos humán munkaközösség Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére 5 napon át tartó, 5 részből álló versenyt szervezett. Minden nap egy órát foglalkoztak a tanulók a különböző feladatokkal. Az Aranylabda nevű játékban erőt, ügyességet igénylő feladatok voltak, amiben végül Venyegei Soma 8.b osztályos tanuló bizonyult Toldi Miklós méltó utódjának. Az Aranykor a költő történelmi korát, az Aranyélet életét és műveit elevenítette fel. Az előbbiben Vas-Kovács Sándor/ 5.a/ győzött, az utóbbiban Mesterházi Benjamin /8.b/. Az Aranytoll nevű napon a költő által gyönyörűen használt anyanyelvünkhöz kapcsolódtak a feladatok, amiben Bakos Petra /5.b/ jeleskedett. A Toldi híres sorához készített illusztrációk is nagyszerűen sikerültek, a zsűri szerint a 8.a osztályos Fuchs Szebasztián alkotott kiemelkedőt. A hét végére a pontok  összeadódtak, és ezek alapján iskolánkban Mesterházi Benjamin 8.b osztályos tanuló nyerte el az ARANYEMBER címet. Minden témában értékes jutalmakban részesültek a versenyzők.

Természetesen az osztályok is vetélkedtek. Első helyen a 8.b, másodikon a 6.a végzett, harmadik helyezett pedig a 8.a lett. Az egyéni győzteseknek és az osztályoknak is gratulálunk, de munkaközösségünk szerint minden gyermek győztese az érdekes versenynek, ha jutalmat nem is, de élményeket és ismereteket mindenki szerzett.                      

 Arany János emlékhét

Gárdonyi nap

A hagyományok szerint idén is ünnepséggel kezdődött a Gárdonyi nap. Elsőként Kothencz Edit tanárnő  által szerkesztett műsort hallgathatta meg a közönség, majd  a  Gárdonyi szobor, és az emléktábla megkoszorúzása következett. Ezután Mayer Gábor intézményvezető úr megtartotta ünnepi beszédét, melyben megemlékezett Gárdonyi Géza devecseri  munkásságáról, emlékének méltó megőrzéséről. Köszöntötte az elsős kisdiákokat, akiket  a  8. osztályosok a Gárdonyi jelvény feltűzésével jelképesen igazi iskolásokká avattak. Végezetül  igazgató úr tantestületünk új tagjait üdvözölte, s feltűzte nekik a Gárdonyi jelvényt.

Az ünnepség után projektnapot tartottunk. Az alsó tagozaton a gyerekekhez közel álló témát kerestünk, az állatok világnapja jegyében tartottunk foglalkozásokat. Minden osztály kiválasztott egy állatot, amellyel kapcsolatban verseket, dalokat, szövegeket ismerhettek meg, s természetesen alkotások is készültek.A felső tagozatosok Gárdonyi vetélkedőn vettek részt, melyek több helyszínen zajlottak. A feladatok Gárdonyi Géza életéhez, munkásságához kapcsolódtak.

A gyerekek számára szórakoztató, egyben tanulságos volt a projektnap.

Őszi szünetre mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Gárdonyi nap

Pályaorientációs nap

Iskolánkban pályaorientációs napot szerveztünk, melynek lényege, hogy a tanulók találkozzanak a munkával és fogalmával. Ismerjenek meg különböző szakmákat, szakterületeket; ismerjék meg, hogy bizonyos szakmákhoz milyen tanulmányokat kell folytatni és milyen tanulmányi követelményeket kell teljesíteni. A programok célja, hogy  minden tanuló életkorának megfelelő szinten találkozzon a pályaorientáció fogalmával.

Az alsó tagozatos kisdiákok látogatást tettek a Devecseri Rendőrőrsön, a Devecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél, a Magyar Posta Zrt. devecseri fiókjában, és a Devecseri Start-munkaprogram telepén. A felsős tanulók megismerkedtek a Somló Hús Kft. Devecseri Húsüzem, a Leier Hungária Kft., a Villkasz Kft. és a Vita Kft. telepein folyó munkával.

A gyerekek minden helyszínem megtekintették a munkához szükséges eszközöket, gépeket, munkavédelmi felszereléseket.

A nap folyamán diákjaink rengeteg ismerettel, és élménnyel lettek gazdagabbak.

Pályaorientációs nap

Egészségnap - A tisztaság fél egészség

Az egészségnevelés egyik legfontosabb színtere az iskola. A megvalósulás érdekében e témában mindig szervezünk programokat tanulóink számára, vagy helyet adunk olyan kezdeményezéseknek, melyek a célt szolgálják. 2017. október 18-án az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársai tartottak előadásokat 4-8. évfolyamokon, melynek keretében diákjaink képet kaphattak a baktériumok okozta kellemetlenségekről.

Egészségnap

Közlekedésbiztonsági előadás

Már hagyomány iskolánkban, hogy Borsath Balázs iskolarendőr  bevezeti az első osztályos kisdiákokat a közlekedési szabályok rejtelmeibe. Így volt ez most is. Rendkívül érdekes, szórakoztató , interaktív órán vehettek részt legkisebbjeink. Aktívak voltak, minden érdekelte őket. Balázs bácsi pedig türelmesen válaszolta meg az összes kérdést. Végül még ajándék matricákkal is meglepte a kicsiket. Reméljük, a gyerekek alkalmazzák majd a ma tanult ismereteket!

Közlekedésbiztonsági előadás

Október 23. Megemlékezés

Az 1956. október 23-ai forradalomra emlékeztünk a Devecseri Városi Művelődési Házban. A Himnusz elhangzása után Mayer Gábor intézményvezető úr köszöntötte az egybegyűlteket, majd intézményünk egykori tanárának, Péter  Lászlónak átnyújtotta a Széchenyi István Egyetem által kiállított vasdiplomát. Ezután Czeidli József ünnepi beszédét hallgathattuk meg, majd Firczi Irma tanárnő rendezésében a 8.b osztályos tanulók Naplótöredék ’56-ból című előadásukkal elevenítették fel a történelmi eseményeket. Az ünnepséget a Szózat zárta. 

Október 23.