Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Közeleg az iskola

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Közeleg a szeptember. A tanévkezdés időpontjai a következők:

2017. augusztus 28.   9 órától pótvizsga

2017. szeptember 1.    8 órakor tanévnyitó ünnepség

A további információkat folyamatosan közzétesszük.

17. Balaton-Ifjúság-Művészeti Nemzetközi Fesztivál

A  Balatonfüreden megrendezett 17. Balaton-Ifjúság-Művészeti Nemzetközi Fesztiválon  iskolánk is képviseltette magát. A rendezvényre számos országból érkeztek művészeti csoportok, előadók. A résztvevőket nemzetközi zsűri értékelte. A devecseri versenyzők öregbítették városunk hírnevét, hiszen gyönyörű eredményeket értek el. Dávid Eszter arany, a Devecseri Cseppecske Mazsorett Csoport és a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar ezüst minősítést kapott.

GRATULÁLUNK!

Balatonfüred

Erzsébet napközis tábor

Iskolánk  sikeres pályázatának köszönhetően, a gyermekek számára 8 csoportban szervezhetett Erzsébet napközis tábort. Az egyhetes tábor során a fiatalok kirándulásokon, illetve  kultúrával, művészettel, önismerettel kapcsolatos foglalkozásokon, valamint különböző sporttevékenységeken  vehettek részt.

A Vöröskereszt bázisiskolájaként, a szervezet munkatársai segítségével került sor az egészségügyi, elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítására. A résztvevők betekintést nyerhettek a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság és a Rendőrség munkájába is. A sportfoglalkozások rendszeresek, és változatosak voltak. A gokartozás, mászófal, óriáscsúszda, trambulin  rendkívül sikeres programnak bizonyultak. Volt zenés aerobik, a Rendőrség által szervezett akadályverseny; játékos, tréfás sorversenyeken mérkőzhettek egymással a csoportok. A Devecser és Térsége Horgász, Íjász és Hagyományőrző Egyesület segítségével minden gyerek lőhetett íjjal a Várkertben. A Magyar Fogyatékosok Lovas Sportszövetsége Egyesület közreműködésével vehettek rész a gyerekek lovas bemutatón, és lovagolhattak is.

Fontos szerepet kapott az önismeret, közösségépítés, kompetenciafejlesztés is a hét során. A zenés- táncos tábornyitón és táborzárón minden gyerek együtt szórakozott. Közreműködött a Répa, Retek, Mogyoró és a Fláre Beás együttes. A csoportonként megtartott drámajátékok szintén az önismeretet és a közösségépítést szolgálták.

A környezettudatosságra nevelés is hangsúlyt kapott a tábor során. A gyerekek megismerkedtek a kertészkedés, növénytermesztés alapelemeivel. A közvetlen környezet, az iskola szépítéséhez és megóvásához kapcsolódtak konkrét tevékenységek: pl. faültetés: ami magában foglalta a talaj fellazítását, gyomtalanítását, a csapadék pótlását.

Az egészséges életmóddal kapcsolatos programokból sem volt hiány. A diákok megtekinthették egy hivatásos séf  bemutatóját, majd  ételszobrászat és gyümölcssaláta készítés következett, ahol bizonyíthatták kreativitásukat.

A táborban hangsúlyos szerepet kapott a művészeti nevelés, a kézművesség, kulturális örökségeink, és a hagyományőrzés. A gyerekek gitárkísérettel énekeltek, dalt tanultak; részt vettek a Devecseri Fúvószenekar koncertjén, ahol különböző hangszereket ismerhettek meg. Sokféle kézműves foglalkozáson ügyeskedtek, népi mesterségeket próbálhattak ki a résztvevők, pl.: gyöngyfűzés, kavicsfestés, foltvarrás, papírmunkák, kosárfonás, agyagozás.

A hét során minden csoport részt vehetett  buszos kirándulásokon. Nagy élményt nyújtott a  gyerekeknek a veszprémi állatkert megtekintése. A kisebbek még Kiscsőszre is ellátogattak, ahol az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület közreműködésével népdalokat tanultak, táncoltak, állatokat simogattak és még lovaskocsikáztak is. A nagyobbak Bakonybélbe utaztak, ahol megtekintették a trófeakiállítást, túráztak a Bakonyban, majd kisvonattal tettek  körutazást. A salföldi kiránduláson ellátogattak a Salföldi Természetvédelmi Majorba, részt vettek egy interaktív lovasbemutatón, lovagoltak, majd  útba ejtették a szentbékállai kőtengert is.

Összességében a tábor rendkívül tartalmas, sikeres volt. A gyerekek rengeteg új ismerettel, élménnyel gazdagodtak, miközben rengeteget játszottak és mozogtak. 

Erzsébet tábor

 

Tanévzáró ünnepség és ballagás

Újabb sikeres tanévet zártunk. Elérkezett a ballagás és tanévzáró pillanata.  A Himnuszt Soós Krisztina köszöntője követte, mely után Almási Szofi, Cseh Dzsenifer, Inzsől Ivett, Nagy Laura és Nagy Zsófi  4. osztályos tanulók német nyelven üdvözölték külföldi vendégeinket. Ezután Bognár Dávid 5.a osztályos diák  mondott verset, majd Dr. Fodor János plébános osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. A ballagás a 8. b osztályos Oszkó Zsófi, Németh Nóra, Csipszer Fanni, Réfi Hanna versével, és Mergl Zsófia búcsúbeszédével folytatódott. A ballagókat Boldizsár Bíborka 7.b osztályos tanuló búcsúztatta. A 8. osztályosok közül Mergl Zsófia Nívódíjat, Csipszer Fanni pedig Gárdonyi-díjat kapott iskolánkban nyújtott kiváló teljesítményéért. Mayer Gábor intézményvezető búcsút vett a ballagóktól, majd  Kalányos Mária 6.a osztályos tanuló búcsúdala közben a végzősök elengedték léggömbjeiket. A Vöröskereszt képviselői ajándékokkal búcsúztak a ballagóktól. Ezután Mayer Gábor igazgató úr megtartotta tanévzáró beszédét, melyet Orbán Bianka 4.a osztályos tanuló szavalata követett. Ezt követően iskolánk kiemelkedően teljesítő tanulói oklevelet és könyvjutalmat vehettek át. A Számítástechnika Oktatásért- Tehetségek Támogatásáért Közhasznú Alapítvány ösztöndíjainak átadására is sor került azon 4. osztályos és felső tagozatos tanulók számára, akik kitűnő vagy jeles eredményt értek el. Ezután intézményvezetőnk Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át Magvasné Gál Ilona nyugdíjas, illetve Bajók Józsefné, Trombitás Veronika és Bíró Jenő nyugdíjba vonuló pedagógusok részére, majd köszöntötte iskolánk további nyugdíjba vonuló dolgozóit is. Mayer Gábor intézményvezető köszönetet mondott az eisenstadti Soroptimist nemzetközi szervezet képviseletében érkezett vendégeinknek: Eva-Maria von Henneberg asszonynak és Herbert Welebil úrnak, az iskolánknak évek óta nyújtott támogatásért. Ezután Boldizsár Bíborka 7.b osztályos diák hangszeres játékát hallhattuk, majd Ihászné Szabó Katalin, a Devecseri Zeneiskola vezetője mondta el a tudnivalókat. Mayer Gábor záró szavai után a Szózat hangjai csendültek fel, majd minden osztály visszavonult tantermébe, ahol átvehették  egész éves munkájukért járó bizonyítványt. Minden tanulónak és pedagógusnak jó pihenést, tartalmas kikapcsolódást kívánunk a nyári szünetre!

Tanévzáró

Kölyökatlétika

Az alsó tagozatos gyerekeknek idén másodszor rendeztünk kölyökatlétika versenyt. A kölyökatlétika olyan versenyforma, ami kimondottan 6-12 éves gyerekek számára készült. A tanulók koordinációs, mozgástanulási képességének fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, atlétikus mozgásformák segítségével. Élményközpontú, változatos gyakorlatokat, változatos eszközökkel végeztet. Fejlesztő hatása nem csak a mozgásfejlődésben, hanem a kombinatív gondolkodásban is érzékelhető, ezáltal támogatja a tanulási képességet is. Tanítványaink körében nagy sikere volt ennek a versenynek. Szívesen, vidáman végezték a gyakorlatokat. Minden csoport nagyon ügyesen szerepelt!

Kölyökatlétika