Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Gárdonyi gála

Idén első ízben, hagyományteremtő szándékkal  tavasszal tartottuk a Gárdonyi gálát. A vendégeket Soós Krisztina köszöntötte, majd a 2.a osztály tanulói produkciójukkal  egy utazásra invitálták a lelkes közönséget. Őket a 2.b kisdiákjai követték, akik összeállításukban arra keresték a választ, hogyan is lehetnének jók. A legfiatalabbak versekkel, tánccal köszöntötték a tavaszt, és az édesanyákat. Ezután az Élő Forrás Művészeti Iskola devecseri csoportja lakodalmas táncot járt. Ezt követően a tavasszal megrendezett  magyar, matematika és környezet  verseny legeredményesebb tanulói vehették át jutalmukat Bognárné Simon Katalin intézményvezető-helyettes asszonytól, majd a 3.a osztály tanulói köszöntötték az édesanyákat. A 4.b diákjai kamaszkori problémáikat tárták a nézők elé, majd a két  4. osztály közös dallal búcsúzott az alsó tagozattól. A 3. b produkciójából megtudtuk, hogy ők már nagyon várják a nyári szünetet. Műsorunk  a mazsorett csoport  előadásával  zárult, melyben  Az Operaház Fantomja című musicalt idézték fel. Köszönjük szépen vendégeinknek, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel! Külön köszönjük a gyerekeknek a lelkes részvételt, és a felkészítő pedagógusok munkáját!

Gárdonyi gála

Fenntarthatósági témahét

Április 24-28-ig témahét keretében ismerkedhettek a tanulók a márciusi és áprilisi jeles napokkal valamint a témahét mottójául kitűzött céllal: Táplálkozz tudatosan!

A program részeként papír- és Pet palack gyűjtését szerveztük, mely olyan sikeresnek bizonyult, hogy egy hét alatt megtöltöttük a konténert, ezért újat kértünk és meghosszabbítottuk a gyűjtést.

Minden osztály szemétszedésen vett részt a hétfői napon az iskola környékén és a várkertben, a nagyobbak az iskola tágabb környezetében.

Tanulóink előadás keretében tájékozódhattak hulladékgazdálkodás témában, melyet az „AVAR AJKA” Városgazdálkodási és Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. AJKA-ÖKO Városüzemeltetési és Vagyonkezelési Kft. munkatársa tartott kedd délelőtt külön az alsó és felső tagozat részére.

Délután a tornateremben Hóbor József előadását hallgathattuk meg a Föld napja témában. Ezzel egyidejűleg a felső tagozaton aszfaltrajzverseny hirdettünk, melynek témája a tudatos vásárlás és tudatos fogyasztás volt. Minden osztályból 2-3 tanuló készítette el a rajzokat. A munkák felkészültséget tükröztek.

Szerdán az alsó és felső tagozaton is a témahét feladatául meghatározott tanórákat tartották meg a pedagógusok. Délután madárbemutatót tekinthettek meg tanulóink .

 Ez a téma az alsó tagozaton: Őrizd meg a földet!   és   Szeresd az állatokat!, a felső tagozaton Táplálkozz tudatosan! címmel zajlott. A tananyag feldolgozása interaktív tábla segítségével történt.

Csütörtökön az alsó tagozaton kézműves foglalkozás keretében az újrahasznosítás jegyében dolgoztak a gyerekek, míg a felső tagozaton akadályversenyen adtak számot tudásukról, melyet a jeles napok köré csoportosítottunk.

Felső tagozaton 5 állomáson teljesítették a feladatokat az osztályok. Minden osztályt sporteszközzel jutalmaztunk.

A sporteszközöket és a tortákat ezúton is köszönjük a Szülői Szervezet tagjainak!

Fenntarthatósági témahét

PAPÍRGYŰJTÉS  EREDMÉNYEI

Alsó tagozat

1. helyezett:  2.a  1387  kg

2. helyezett:  4.b  895  kg

3. helyezett:  4.a  481  kg

Felső tagozat

1. helyezett:  6.a   1,5 tonna (86 kg/fő)

2. helyezett:  5.a   1,5 tonna (79 kg/fő)

3. helyezett:  7.b  750 kg

A PET-palack gyűjtést a 7.b osztály nyerte 

52 zsákkal.

AKADÁLYVERSENY  EREDMÉNYE

5-6. évfolyam

1.helyezett: 5.a

2.helyezett: 5.b

3.helyezett: 6.b

7-8. évfolyam

  1.helyezett: 7.b

2. helyezett: 8.b

3. helyezett: 8.c

GRATULÁLUNK!

 

Szám - Zsonglőr matematika verseny

Iskolánk tanulói idén is részt vettek a Csöglei Általános Iskola Által megrendezett Szám-Zsonglőr többfordulós matematika versenyen. Kisdiákjaink eredményesen szerepeltek, ezért nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Eredmények:

4. osztályos korcsoportban: II. helyezett: Marton Dávid 4.a  

Felkészítő: Bodrogi Anikó

5.osztályos korcsoportban: I. helyezett: Varga Noémi 5.a  

Felkészítő: Kulcsárné Németh Gyöngyi 

GRATULÁLUNK!

Szám-Zsonglőr

Angol nyelvi vetélkedő

Ebben a tanévben hagyományt teremtett a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola azzal, hogy angol nyelvi játékos vetélkedőt szervezett május 3-án. A Nagy-Britanniáról szóló versenyen 7 felső tagozatos csapat vett részt. Sokféle feladattípussal találkozhattak a gyerekek (pl. keresztrejtvény, szókeresés, szövegértés, kvíz és hallás utáni értés /dal/). Nemcsak lexikális tudásukról adhattak számot a tanulók, hanem arról is, mennyire ismerik az adott ország kultúráját, földrajzát, szokásait, nevezetességeit. Jó hangulatban telt a délután. A résztvevők „teljesítményének fokozása érdekében” a játékvezető és a zsűri folyamatosan „adagolta” a cukorkákat minden versenyzőnek. A végig izgalmas és szoros versenyt a Lucky 4 csapat nyerte (Boldizsár Bíborka, Mayer Maja, Fenyvesi Zalán és Kurdi Máté). A dobogó második fokát a Killerboys foglalta el ( Jungvirth Szebasztián, Kovács Kornél, Mesterházi Benjamin és Orbán Gábor). Mindkét csoport a 7/b osztályból került ki, míg a harmadik helyezett a Pink diamonds, 8/c osztály lett (Draveczky Lili, Kozma Kristóf és Orsós Henrietta). Az eredményhirdetésnél – a gyermekek nagy örömére - valamennyi játékos jutalomban részesült.

Angol vetélkedő

Komplex magyar verseny

Minden tavasszal megrendezzük komplex magyar versenyünket. Ezzel lehetőséget adunk diákjainknak, hogy évfolyamon belül összemérjék tudásukat. A gyerekek lelkesen oldották meg a helyesírási, nyelvhelyességi és a szövegértésre épülő feladatokat. 

EREDMÉNYEK

II. évfolyam

1. Vas-Kovács Botond  2.a

2. Bobay Boglárka   2.a

3. Orsós Liliána   2.b

III. évfolyam

1. Orsós Szebasztián   3.a

2. Juhász Dóra   3.a

3. Král Szonja   3.a

IV. évfolyam

1. Marton Dávid   4.a

2. Dávid Eszter  4.b

3. Balogh Kitti  4.b

GRATULÁLUNK!

Magyar verseny

Környezet verseny

Minden év tavaszán megrendezzük  házi környezet versenyünket. Ezzel lehetőséget adunk diákjainknak, hogy  évfolyamon  belül összemérjék tudásukat. Idén a versenyt a fenntarthatóság hetén tartottuk, így a kérdések is ehhez a témához kapcsolódtak. A gyerekek ezúttal is lelkesen versenyeztek, és mindannyian ügyesen oldották meg az érdekes, gondolkodtató feladatokat.

Környezet verseny

 

KÖRNYEZET  VERSENY  EREDMÉNYE

II. évfolyam

1. Cinegék  2.a :  Bobay Boglárka

                           Németh Hanna

                           Székely Rebeka

2. Mókusok  2.a : Marczi Adrián

                            Mayer Márk

                            Vas-Kovács  Botond

3. Villám  2.b : Ligeti Alexa

                        Orsós Erik

                        Orsós Laura

 

III. évfolyam

1. Harcsabajusz 3.b : Orsós Ferenc

                                    Orsós Paszkál

                                    Orsós Zsaklin

2. Palacsinták 3.a : Orsós Alexa

                                Orsós Krisztián

                                Orsós Szebasztián

3. Vadgesztenyék 3.b : Boros Krisztofer

                                    Orsós Kevin

                                     Szilvási Martin

 

IV. évfolyam

1. Természetbarátok 4.a : Csóré Angéla

                                          Nagy Laura

                                         Orbán Bianka

2. Környezetsztárok 4.b : Almási Szofi

                                         Bakos Noémi

                                         Bakos Petra

3. Védelmezők 4.b : Balogh Kitti

                                Inzsől Ivett

                                Nagy Zsófi

Nálatok laknak-e állatok?

"Nálatok laknak-e állatok?" címmel vetélkedőt tartott a tehetségfejlesztéssel foglalkozó munkaközösség a felső tagozaton. Egy  kivételével minden osztály indított egy 3 fős csapatot a versenyen. A feladatok között volt totó, állatneves közmondások, összetett szavak állatnevekkel, állati irodalom, összepárosító,állatnév gyűjtése, állatok felismerése egy-egy részlet alapján, illetve más érdekes, a házi és a vadon élő állatokat is érintő feladat. Legnehezebbnek talán a számolásos feladat bizonyult, mert nem volt egyértelmű mindenkinek a póklábak vagy a ráklábak száma, sőt a tulipán sziromleveleinek száma is  okozott nehézséget. De a délután hasznos és érdekes volt, szót ejtettünk az állatvédelemről, az állatok hasznáról is.

Eredmény: I. helyezett 8.b osztály / Csipszer Fanni, Mergl Zsófia, Németh Nóra/

                II. helyezett 8.c osztály /Draveczky Lili, Nagy Krisztina, Orsós Henriett/

               III. helyezett: 7.b osztály /Csibertics Patrik, Mesterházi Benjamin, Tanka Noel/

A tanulók a szülői munkaközösség anyagi segítségével részesülhettek jutalmakban, illetve Toldi Tamás úr tárgyi segítségét is jutalmazásra fordítottuk.

A vetélkedőt  összeállította és levezette Firczi Irma tanár, segítségére volt Oszkó Zsófi és Réfi Hanna Adél 8. b osztályos tanuló.

Vetélkedő