Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Pénzhét

Magyarország 2015-ben csatlakozott először ahhoz, az Európa- szerte 23 országban egy időben zajló kezdeményezéshez, melynek célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyi ismeretekkel rendelkező, sorsát e téren is kezében tartó fogyasztó információkkal való támogatását, a figyelemfelkeltést a pénzügyi tudatosságra. A  2017-es év pénzügyi témája, a banki információk mellett a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is szerepet kapott. Iskolánk idén is csatlakozott a március 6-10. között országosan megrendezésre kerülő Pénz7 programhoz.

Az alsó tagozatosok megismerték La Fontaine A tücsök és a hangya című meséjét, csoportmunkában dolgozták fel a történetet, fogalmazták meg a tanulságot. A 4. osztályosok akadályversenyen vettek részt, amelyben a különböző állomásokon a pénzzel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. A helyes megoldásokért jelképes pénzt kaptak, mellyel tovább gazdálkodhattak. Tanulóink egy-egy tanóra keretében a hasznos tudás mellett élményeket is szerezhettek. Előnyöket és hátrányokat mérlegeltek, felismerték a tartalékolás, takarékosság jelentőségét, erősödött tervezőképességük.

A felső tagozaton a  hét minden napján délutáni időkeretben 1-1 órában és az osztályfőnöki órákon szó esett a tudatos pénzgazdálkodásról, a banki tevékenységekről,  vállalkozási ismeretekről, a megtakarítási lehetőségekről. Filmvetítések, vetélkedők, előadások, szellemi fejtörők, plakátkészítés és online-játékok színesítették az információnyújtást, melyet - reméljük-, hasznosítani fognak diákjaink életük során.

Pénzhét