Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Digitális témahét

Iskolánk az idei évben is benevezett az országosan meghirdetett Digitális témahét projektbe, amely 2017. április 3-7-ig zajlott.

A Digitális Témahéten a tantárgyi és órarendi kötöttségektől részben függetlenül, egy egységes téma keretében, jellemzően digitális eszközökkel dolgozzák fel az iskolák az átadandó ismereteket és készségeket. Előtérbe kerülnek a készségfejlesztő elemek, az alkotás, a csoportmunka és a projekt alapú megközelítés. Változatos éskreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket a tanulók.

Alsó tagozaton elsősorban a tananyaghoz kapcsolódó, játékos feladatokat oldottunk meg.      A negyedikesekkel beszélgettünk az internet hátrányairól is, hiszen közülük már sokan regisztráltak  közösségi oldalakra, ahol számos veszély leselkedik rájuk.

Felső tagozatos tanulóink a helyi Rendőrőrs munkatársai, Mayer Gábor igazgató és informatika tanár, illetve Ughy Sándor rendszergazda előadásában meglepő és hasznos ismereteket szerezhettek az internet világáról . Kiemelt szerepet kapott az oly népszerű Facebook alkalmazás, melynek előnyei mellett számos veszély is leselkedhet használóira.

Filmvetítések, vetélkedők, kutatómunkára ösztönző feladatok, internetes fejlesztő játékok

és  plakátkészítés szerepelt a heti programban.

Felhívnánk a kedves Szülők figyelmét arra, hogy a www.baratsagosinternet.hu  honlapon hasznos infomációkat olvashatnak arról, hogy miképp védjék meg gyermekeiket az internetes zaklatás életre kiható negatív élményétől. 

Digitális témahét