Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Nálatok laknak-e állatok?

"Nálatok laknak-e állatok?" címmel vetélkedőt tartott a tehetségfejlesztéssel foglalkozó munkaközösség a felső tagozaton. Egy  kivételével minden osztály indított egy 3 fős csapatot a versenyen. A feladatok között volt totó, állatneves közmondások, összetett szavak állatnevekkel, állati irodalom, összepárosító,állatnév gyűjtése, állatok felismerése egy-egy részlet alapján, illetve más érdekes, a házi és a vadon élő állatokat is érintő feladat. Legnehezebbnek talán a számolásos feladat bizonyult, mert nem volt egyértelmű mindenkinek a póklábak vagy a ráklábak száma, sőt a tulipán sziromleveleinek száma is  okozott nehézséget. De a délután hasznos és érdekes volt, szót ejtettünk az állatvédelemről, az állatok hasznáról is.

Eredmény: I. helyezett 8.b osztály / Csipszer Fanni, Mergl Zsófia, Németh Nóra/

                II. helyezett 8.c osztály /Draveczky Lili, Nagy Krisztina, Orsós Henriett/

               III. helyezett: 7.b osztály /Csibertics Patrik, Mesterházi Benjamin, Tanka Noel/

A tanulók a szülői munkaközösség anyagi segítségével részesülhettek jutalmakban, illetve Toldi Tamás úr tárgyi segítségét is jutalmazásra fordítottuk.

A vetélkedőt  összeállította és levezette Firczi Irma tanár, segítségére volt Oszkó Zsófi és Réfi Hanna Adél 8. b osztályos tanuló.

Vetélkedő