Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Fenntarthatósági témahét

Április 24-28-ig témahét keretében ismerkedhettek a tanulók a márciusi és áprilisi jeles napokkal valamint a témahét mottójául kitűzött céllal: Táplálkozz tudatosan!

A program részeként papír- és Pet palack gyűjtését szerveztük, mely olyan sikeresnek bizonyult, hogy egy hét alatt megtöltöttük a konténert, ezért újat kértünk és meghosszabbítottuk a gyűjtést.

Minden osztály szemétszedésen vett részt a hétfői napon az iskola környékén és a várkertben, a nagyobbak az iskola tágabb környezetében.

Tanulóink előadás keretében tájékozódhattak hulladékgazdálkodás témában, melyet az „AVAR AJKA” Városgazdálkodási és Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. AJKA-ÖKO Városüzemeltetési és Vagyonkezelési Kft. munkatársa tartott kedd délelőtt külön az alsó és felső tagozat részére.

Délután a tornateremben Hóbor József előadását hallgathattuk meg a Föld napja témában. Ezzel egyidejűleg a felső tagozaton aszfaltrajzverseny hirdettünk, melynek témája a tudatos vásárlás és tudatos fogyasztás volt. Minden osztályból 2-3 tanuló készítette el a rajzokat. A munkák felkészültséget tükröztek.

Szerdán az alsó és felső tagozaton is a témahét feladatául meghatározott tanórákat tartották meg a pedagógusok. Délután madárbemutatót tekinthettek meg tanulóink .

 Ez a téma az alsó tagozaton: Őrizd meg a földet!   és   Szeresd az állatokat!, a felső tagozaton Táplálkozz tudatosan! címmel zajlott. A tananyag feldolgozása interaktív tábla segítségével történt.

Csütörtökön az alsó tagozaton kézműves foglalkozás keretében az újrahasznosítás jegyében dolgoztak a gyerekek, míg a felső tagozaton akadályversenyen adtak számot tudásukról, melyet a jeles napok köré csoportosítottunk.

Felső tagozaton 5 állomáson teljesítették a feladatokat az osztályok. Minden osztályt sporteszközzel jutalmaztunk.

A sporteszközöket és a tortákat ezúton is köszönjük a Szülői Szervezet tagjainak!

Fenntarthatósági témahét

PAPÍRGYŰJTÉS  EREDMÉNYEI

Alsó tagozat

1. helyezett:  2.a  1387  kg

2. helyezett:  4.b  895  kg

3. helyezett:  4.a  481  kg

Felső tagozat

1. helyezett:  6.a   1,5 tonna (86 kg/fő)

2. helyezett:  5.a   1,5 tonna (79 kg/fő)

3. helyezett:  7.b  750 kg

A PET-palack gyűjtést a 7.b osztály nyerte 

52 zsákkal.

AKADÁLYVERSENY  EREDMÉNYE

5-6. évfolyam

1.helyezett: 5.a

2.helyezett: 5.b

3.helyezett: 6.b

7-8. évfolyam

  1.helyezett: 7.b

2. helyezett: 8.b

3. helyezett: 8.c

GRATULÁLUNK!