Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Erzsébet napközis tábor

Iskolánk  sikeres pályázatának köszönhetően, a gyermekek számára 8 csoportban szervezhetett Erzsébet napközis tábort. Az egyhetes tábor során a fiatalok kirándulásokon, illetve  kultúrával, művészettel, önismerettel kapcsolatos foglalkozásokon, valamint különböző sporttevékenységeken  vehettek részt.

A Vöröskereszt bázisiskolájaként, a szervezet munkatársai segítségével került sor az egészségügyi, elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítására. A résztvevők betekintést nyerhettek a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság és a Rendőrség munkájába is. A sportfoglalkozások rendszeresek, és változatosak voltak. A gokartozás, mászófal, óriáscsúszda, trambulin  rendkívül sikeres programnak bizonyultak. Volt zenés aerobik, a Rendőrség által szervezett akadályverseny; játékos, tréfás sorversenyeken mérkőzhettek egymással a csoportok. A Devecser és Térsége Horgász, Íjász és Hagyományőrző Egyesület segítségével minden gyerek lőhetett íjjal a Várkertben. A Magyar Fogyatékosok Lovas Sportszövetsége Egyesület közreműködésével vehettek rész a gyerekek lovas bemutatón, és lovagolhattak is.

Fontos szerepet kapott az önismeret, közösségépítés, kompetenciafejlesztés is a hét során. A zenés- táncos tábornyitón és táborzárón minden gyerek együtt szórakozott. Közreműködött a Répa, Retek, Mogyoró és a Fláre Beás együttes. A csoportonként megtartott drámajátékok szintén az önismeretet és a közösségépítést szolgálták.

A környezettudatosságra nevelés is hangsúlyt kapott a tábor során. A gyerekek megismerkedtek a kertészkedés, növénytermesztés alapelemeivel. A közvetlen környezet, az iskola szépítéséhez és megóvásához kapcsolódtak konkrét tevékenységek: pl. faültetés: ami magában foglalta a talaj fellazítását, gyomtalanítását, a csapadék pótlását.

Az egészséges életmóddal kapcsolatos programokból sem volt hiány. A diákok megtekinthették egy hivatásos séf  bemutatóját, majd  ételszobrászat és gyümölcssaláta készítés következett, ahol bizonyíthatták kreativitásukat.

A táborban hangsúlyos szerepet kapott a művészeti nevelés, a kézművesség, kulturális örökségeink, és a hagyományőrzés. A gyerekek gitárkísérettel énekeltek, dalt tanultak; részt vettek a Devecseri Fúvószenekar koncertjén, ahol különböző hangszereket ismerhettek meg. Sokféle kézműves foglalkozáson ügyeskedtek, népi mesterségeket próbálhattak ki a résztvevők, pl.: gyöngyfűzés, kavicsfestés, foltvarrás, papírmunkák, kosárfonás, agyagozás.

A hét során minden csoport részt vehetett  buszos kirándulásokon. Nagy élményt nyújtott a  gyerekeknek a veszprémi állatkert megtekintése. A kisebbek még Kiscsőszre is ellátogattak, ahol az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület közreműködésével népdalokat tanultak, táncoltak, állatokat simogattak és még lovaskocsikáztak is. A nagyobbak Bakonybélbe utaztak, ahol megtekintették a trófeakiállítást, túráztak a Bakonyban, majd kisvonattal tettek  körutazást. A salföldi kiránduláson ellátogattak a Salföldi Természetvédelmi Majorba, részt vettek egy interaktív lovasbemutatón, lovagoltak, majd  útba ejtették a szentbékállai kőtengert is.

Összességében a tábor rendkívül tartalmas, sikeres volt. A gyerekek rengeteg új ismerettel, élménnyel gazdagodtak, miközben rengeteget játszottak és mozogtak. 

Erzsébet tábor