Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Gárdonyi nap

A hagyományok szerint idén is ünnepséggel kezdődött a Gárdonyi nap. Elsőként a 6.b osztály műsorát hallgathatta meg a közönség, majd a Gárdonyi szobor, és az emléktábla megkoszorúzása következett. Ezután a 8. osztályosok a Gárdonyi jelvény feltűzésével jelképesen igazi iskolásokká avatták a kis elsősöket. Végül Mayer Gábor igazgató úr tantestületünk új tagjait üdvözölte, s feltűzte nekik a Gárdonyi jelvényt.

Az ünnepség után projektnapot tartottunk.

Az alsó tagozaton a gyerekekhez közel álló témát kerestünk, az állatok világnapja jegyében tartottunk foglalkozásokat. Minden osztály kiválasztott egy állatot, amellyel kapcsolatban verseket, dalokat, szövegeket ismerhettek meg, s természetesen alkotások is készültek.

A felső tagozatosok Gárdonyi vetélkedőn vettek részt, melyek több helyszínen zajlottak. A feladatok Gárdonyi Géza életéhez, munkásságához kapcsolódtak.

Ezt követően a Meggyeserdő állatvilágáról tartott érdekes előadást Molnár András Kadocsa.

A délután már az egészséges életmód jegyében telt. Alsó tagozaton Jáger Csilla védőnő a helyes fogápolás rejtelmeibe vezette be a kicsiket. Felsőben Gaál Edit, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője tartott előadást az egészségtudatos táplálkozásról. A nap megkoronázásaként diákjaink gyümölcssalátát készítettek.

A gyerekek számára szórakoztató, egyben tanulságos volt a projektnap.

Gárdonyi nap