Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Mozaik Múzeumtúra

 

A Felelős Szülők Iskolája Csapata „DEMÓ” Digitális Edukációs Múzeumi Órákat szervezett az általános iskolák 5-8. évfolyama számára 2020. május 18-án. Iskolánkat az 5.a, 5.b, 6.b és 7.a osztályok tanulói képviselték.

A rendezvény egy digitális órarendet foglalt magában, amiben beosztották a múzeumokat, akik általában 20-30 perces időközönként,- mintha rövidített tanórák lettek volna- jelentkeztek be.

A nap során a tanulók 21 múzeumi oldalt érhettek el, amelyek a széleskörű ismeretterjesztés mellett videókat, kvízeket és a megoldókulcsokat is tartalmaztak (ez utóbbit azért, hogy a gyerekek saját magukat is javíthassák olyan feladatoknál, ahol ez nem automatizmus az online játékban).

Mivel a diákok online térben dolgoztak, több mint 10 felület bevonásával – YouTube, Redmenta, LearningApps, Thinglink, stb.) – oldhatták meg a játékos feladatokat.

A feladványok széles skálán mozogtak. Betekintést nyerhettek a magyar lovagkorba, a szavannák élővilágába, felfedezők, magyar utazók életébe, a világ összes tájáról származó hangszerek megismerésére. Virtuális sétát tehettek a repülők világában, az állatorvosi egyetemen, Bajor Gizi egykori villájában.

Az egész napos program során a tanulók számos új ismerettel, új tanulási lehetőséggel gazdagodtak.

A tanulók tevékenységeit koordináló pedagógusok: dr. Lennerné Magvas Andrea és Szabó Adrienn.

Mozaik Múzeumtúra