Az Arany-busz Devecserben

A Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó tárlata 2017-ben indult útjára, hogy a 200 évvel ezelőtt született Arany János életművét bemutassa az érdeklődőknek. 2018-ban is folytatja útját, így idén a legkisebb vidéki településekre és a Kárpát-medence legtávolabbi magyarok lakta területeire is eljut. A mai napon Devecserbe is megérkezett mindenki örömére, hiszen a mozgó tárlat a 200 évvel ezelőtt született Arany János életművét, életét és költészetét irodalmi szövegek, képek, relikvia-másolatok, hang- és filmfelvételek, valamint digitális eszközök segítségével mutatja be. Így a gyerekek is más megközelítésből bővíthették ismereteiket. Köszönjük szépen a szervezőknek, hogy részesei lehettünk ennek a remek kezdeményezésnek!

Arany-busz

Pályaorientációs nap

Iskolánkban pályaorientációs napot szerveztünk, melynek lényege, hogy a tanulók találkozzanak a munkával és fogalmával. Ismerjenek meg különböző szakmákat, szakterületeket; ismerjék meg, hogy bizonyos szakmákhoz milyen tanulmányokat kell folytatni és milyen tanulmányi követelményeket kell teljesíteni. A programok célja, hogy minden tanuló életkorának megfelelő szinten találkozzon a pályaorientáció fogalmával.

Mindenki megismerhette a tűzoltók munkáját az Ajkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság bemutatóján. Az alsó tagozatos kisdiákok látogatást tettek a Devecseri Rendőrőrsön, a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Házban, a Magyar Posta Zrt. devecseri fiókjában, a Start-munkaprogram telephelyén, a Vasútállomáson és a Grácia Panzióban. A gyerekek minden helyszínen megtekintették a munkához szükséges eszközöket, gépeket, munkavédelmi felszereléseket.

A nap folyamán diákjaink rengeteg ismerettel, és élménnyel lettek gazdagabbak.

Pályaorientációs nap

Térségi Benedek Elek mesemondó verseny

A magyar népmese napja alkalmából rendezett mesemondó versenyt a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház. Iskolánkat Erdélyi Dzsenna 2.a, Németh Hanna 4.a osztályos, Dávid Eszter 6.b és Orbán Dorina 6.a osztályos tanulók képviselték. Felkészítőik Martonné Csom Adél, Nyárs Hajnalka és Horváth Csabáné Treiber Ildikó voltak. A gyerekek kiváló eredményeket értek el.

 

1-2. évfolyam

3.helyezett: Erdélyi Dzsenna 2.a

3-4. évfolyam

1.helyezett: Németh Hanna 4.a

5-6.évfolyam

1.helyezett: Dávid Eszter 6.b

2.helyezett: Orbán Bianka 6.a

Gratulálunk!

 

Gárdonyi futás

Hagyományaink szerint idén ősszel is megrendeztük az alsó tagozatosoknak a Gárdonyi futást. Minden korcsoportban külön versengtek a fiúk és a lányok, akik nagy izgalommal várták már a megmérettetést. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Gárdonyi futás

Néptánc bemutató

Iskolánkban már hagyomány, hogy az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület táncosai az őszi időszakban ellátogatnak hozzánk, hogy egy vidám hangulatú toborzó táncház keretében minél több gyermekben keltsék fel a néptánc iránti érdeklődést, hiszen céljuk, hogy a Devecserben és környékén élő gyermekek számára lehetőséget biztosítsanak a néptánc megismerésére, elsajátítására.

Néptánc bemutató

A zene világnapja

,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik." Kodály Zoltán

A zene az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Október 1-jén ünnepeljük a Zene világnapját. Ezen alkalomból a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar meglepetés koncerttel örvendeztette meg iskolánk tanulóit és pedagógusait.

A zene világnapja

Tanévnyitó ünnepség

Ma reggel újra becsengettek iskolánk tanulóinak és pedagógusainak. Jövő júniusig az iskola meghatározó szerepet tölt be mindannyiunk életében. Az iskolakezdés a legnagyobb változást mindig a kis elsősök életében hozza. A másodikosok ajándékkal kedveskedtek nekik, így máris vidámabban indult a napjuk. Köszönjük a tanévnyitón való szereplést az 1.a osztályos Szabó Zoé Mirának, Felvidéki Gergelynek; a 6.b osztályos Bakos Noéminek, Bakos Petrának, Bakos Rékának, Dávid Eszternek és a felkészítő munkát Horváth András Csabáné Treiber Ildikó tanárnőnek! Minden diáknak, pedagógusnak sikeres tanévet kívánunk, és továbbra is számítunk a kedves szülők támogatására!

Tanévnyitó