Nyílt nap az alsó tagozaton

Évek óta hagyomány iskolánkban, hogy tavasszal nyílt napot tartunk. Ilyenkor a szülők bepillantást nyerhetnek gyermekük iskolai életébe, a tanórai munkába. Idén magyar, matematika, angol, német, és tagozatos ének órát tekinthettek meg az érdeklődők. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket a jelenlétével!

Nyílt nap

"Himnusz minden időben"

A 39. Nagy László Vers- és Prózamondó Találkozóra a költő halálának 40. évfordulóján, 2018. április 14-15-én, Ajkán került sor a versértő és versszerető emberek örömére a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, illetve a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány rendezésében.

Az évtizedek óta színvonalas és rangos megmérettetésre nemcsak Magyarország területéről, hanem határon túlról is érkeztek versenyzők.

Nevezni egy Nagy László-verssel, próza- vagy műfordítással és egy szabadon választott magyar művel lehetett.

 

A zsűriben neves szakemberek foglaltak helyet mindkét napon: Nagy András grafikusművész, Nagy László fia; Ács Anna muzeológus; Horváth Tibor tanár, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke; Szentmártoni János költő, a Magyar Írószövetség elnöke; Fenyvesi Ottó költő; az elnöki tisztet ebben az évben is Fehér Ildikó színművész töltötte be.

Szombat délután - a délelőtti elődöntőt követően - a költő szülőfalujába, Iszkázra utaztak a résztvevők, ahol a Nagy László emlékház udvarán adott emlékműsort az Ostinato Együttes, s a szokásoknak megfelelően koszorúztak a jelenlévők.

Idén „Ifjúság, sólyommadár” volt a hagyományos esti beszélgetés címe: izgalmas irodalmi eszmecserében vehettek részt a vállalkozó szellemű érdeklődők.

A döntőbe a legjobbnak ítélt versmondók jutottak be, ők vasárnap délelőtt állhattak újra pódiumra.

Iskolánkat Dávid Eszter 5.b osztályos tanuló képviselte, aki az előválogatáson Nagy László Táncbéli tánc-szók versét szavalta, majd a döntőben Wass Albert A bujdosó imája című költeményét adta elő.

A nagyon erős mezőnyben fantasztikus teljesítménnyel az előkelő II. helyezést szerezte meg. Nemcsak a zsűri dicsérő szavainak, méltatásának örülhetett Eszti, hanem felnőtt és fiatal versenyzőtársai gratulációjában és szeretetében is lubickolhatott. Felkészítő tanára Horváth András Csabáné Treiber Ildikó volt.

GRATULÁLUNK!

Himnusz....

 

Diákolimpia sikerek

A Magyar Diáksport Szövetség által megrendezésre került Körzeti Diákolimpián iskolánk csapatai II. és IV. korcsoportban is megnyerték a körzeti döntőt Ajkán.

GRATULÁLUNK!

Diákolimpia

Digitális témahét

Iskolánk az idei évben is csatlakozott az országosan meghirdetett Digitális Témahét projekthez, amely 2017. április 9-13-ig zajlott.

A Digitális Témahéten a tantárgyi és órarendi kötöttségektől részben függetlenül, egy egységes téma keretében, jellemzően digitális eszközökkel dolgozzák fel az iskolák az átadandó ismereteket és készségeket.

Alsó tagozaton elsősorban a tananyaghoz kapcsolódó, játékos feladatokat oldottunk meg. Felsőben iskolaújság szerkesztésén dolgoztunk a témahéten. Reméljük minden tanuló szívesen vett részt a tevékenységekben, és jól érezte magát!

Digitális témahét

"Tiszán innen, Dunán túl..." népdaléneklési verseny

A mai napon a "Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési verseny Pétfürdőn rendezett megyei döntőjében iskolánk két ötödikes diákja is indult szólóének kategóriában.

Bakos Réka ezüst minősítést, Dávid Eszter kiemelt arany minősítést kapott, és egyben továbbjutott az országos döntőbe.

GRATULÁLUNK!

Népdalverseny

Erdei iskolában az ovisokkal

Egy kisgyermek életében óriási változás, mikor iskolába kerül. Alkalmazkodnia kell az új környezethez, tanító nénikhez, gyerekekhez; komoly feladatai lesznek. Igyekeztünk megkönnyíteni a nagycsoportos óvodások számára ezt az átmenetet, ezért a tanító nénik már novembertől elkezdték az ismerkedést. Több alkalommal ellátogattak az óvodába, játszóházat tartottak a kicsiknek, és karácsonyi műsorral is kedveskedtek nekik. Januártól havonta különböző foglalkozásokon vehettek részt a gyermekek: két alkalommal hívtuk őket játszani, mondókázni. Részt vettek az iskolai farsangon, bepillantást nyertek a zeneiskolai életbe, a tanító nénik sportversenyeket rendeztek számukra. Utolsó alkalommal pedig a kicsik, a szülők és a leendő első osztályos tanító nénik együtt kilátogattak a MeggyesErdei Iskolába. Jó móka volt ez is! A gyerekek különböző fajátékokkal játszottak, labdáztak, fogócskáztak, állatokat simogattak. A szülőknek lehetőségük nyílt fontosabb kérdések megvitatására, és nem utolsó sorban egy kis időre ők is gyerekké válhattak a játékok kipróbálásával.

A szervezők köszönetet mondanak a segítő hozzáállásért Devecser Város Önkormányzatának, a Devecseri Városüzemeltetési Kht és a Devecseri Start-munkaprogram munkatársainak, a Roma Kisebbségi Önkormányzatnak, az iskola élelmezésvezetőjének, és a konyha dolgozóinak. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével! Reméljük, hogy a résztvevők jól érezték magukat! Bízunk abban, hogy találkozunk jövőre az első osztályban!

Erdei iskolában

Költészet napja

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból került megrendezésre iskolánk felső tagozatán versmondó verseny, és versíró pályázat. A gyerekek kiváló teljesítményt nyújtottak. Méltó módon emlékeztek meg a költészet napjáról. Gratulálunk a versenyzőknek, és a felkészítő pedagógusoknak is!

Költészet napja